Charkuterierna

 

 

Grafmans Goda AB. Adress: Järrestad Nämndemansgården, 27292 Simrishamn. Tel: 070-6976207. E-post: info@grafmansgoda.se

Våra charkuterier

 

Vårt sortiment varierar beroende på säsong och inspiration. Men vi har alltid flera olika sorters färska och rökta korvar, samt skinka och andra rökta styckningsdetaljer av nöt, gris och lamm. Här är exempel på några av våra produkter:

 

Färskkorvar

Färskkorvar är råa när de säljs och måste därför stekas eller grillas helt igenom. De smakar mycket kött. Har du aldrig testat färskkorv tidigare lovar vi att ditt liv aldrig blir detsamma efter att du smakat. Du kommer inte att vilja ha något annat!

 

Masjävlar

Färskkorv av griskött med chili och citron.

 

Cool Porter

Färskkorv av nötkött med rostad lök och porteröl.

 

Äpple och bacon

Färskkorv av griskött med bitar av äpple och bacon.

 

Ramslök

Färskkorv av lammkött med ramslök.

 

Lönebostället Special

Färskkorv av Nürnberger-typ med muskot, mejram och kryddpeppar.

 

BBQ

Färskkorv av nötkött smaksatt med chipotle, vitlök och tomat

 

Salsiccia

Färskkorv av griskött med salvia och vitlök (italiensk typ).

 

Lindström

En kusin till Biff a la LIndström - färskkorv av nötkött med rödbetor och ättiksgurka.

 

Butcher

Färskkorv av engelsk typ av gris kryddad med muskot, salvia, peppar och koriander.

 

Chorizo

En het färskkorv av griskött kryddad med cayenne och vitlök.

 

Marrakech

En lammkorv av Merguez-typ kryddad med spiskummin, korianderfrö, chili, vitlök och fänkål.

 

Saucisse de Toulouse

Färskkorv av fransk typ av griskött med vitt vin, timjan och vitlök.

 

Boerewors

En sydafrikansk färskorv som innehåller nötkött, rött vin, korianderfrö, kryddpeppar och kryddnejlika.

 

 

 

Rökt korv

 

Kolbasz

Rökt korv med paprika, chili och kummin.

 

Örtagårdskorv

Rökt lammkorv med rosmarin, timjan och vitlök.

 

Prostinnan

Rökt korv av nöt- och griskött med tomat och skånsk prästost.

 

Falukorv de luxe

En klassiker med mer kött än vanligt.

 

Prinskorv

Ytterligare en klassiker som vi bara har till storhelgerna.

 

Wienerkorv

En riktig knakare med lite extra röksmak.

 

Isterband

En syrlig klassiker av gris och nörkött som vi kallrökt lite lätt.

 

Thuringer Bratwurst

En klassisk tysk korv av griskött, kryddad med kummin och mejram.

 

Weisswurst

En kokt korv av griskött med citronskal och bladpersilja. Obs, ej rökt.

 

 

 

Delikatesser

 

Rökt skinka

Med mycket röksmak.

 

Dry Porter

En torkad ölkorv med porteröl och rostad lök.

 

Landjäger

En torkad ölkorv med fänkål och vitlök.

 

Salami

Kallrökt salami av gris och nötkött med fänkål.

 

Lammsalami

Kallrökt salami av lamm med örter och vitlök.

 

Gårdskorv

En rökt påläggskorv av medvursttyp.

 

Lufttorkad skinka

Kallrökt och lufttorkad som får mogna i minst sex månader.

 

Lonza

Lufttorkad kotlett som mognat i minst sex månader.

 

Lammfiol

Rökt lammlår utan ben.

 

Varmrökt sida

En exklusivare variant av bacon. Och godare!

 

Lammleverpastej

En bredbar pastej av lammlever och fett fläsk med klassisk kryddning.